13 september 2012

Äckligt hår i sängen är snart ett minne blott


Ibland händer det ju att man bara inte orkar. Det måste hända alla människor. Nu skriver jag därför ett blogginlägg till allmänheten. Ja, här kommer mitt bästa tips för hur man ska klara av något så vardagligt som att tvätta håret fast man i själva verket bara har kraft att ta sig, ja faktiskt egentligen bara halvvägs, till sängen för att sova.

Min guide för att tvätta håret på energiminimum
Instruktion: Läs och utför en punkt i taget.

  1. Vi föreställer oss att du precis kommit innanför dörren och vet att du måste tvätta håret. Det enda du behöver bestämma dig för att göra precis just då.. är att gå in i duschen (alternativt gå i badkaret, att hoppa rekommenderas inte i ditt föreställna tillstånd). Japp. Jag vet att det känns jobbigt att behöva stå upp i duschen och att du därifrån måste ta dig till sängen sen. Men tänk inte på det. Bestäm dig bara för att helt sonika gå in i duschen och övertala dig själv om att det är det enda du behöver göra ikväll innan du somnar. Det är inte mycket längre till duschen än till sängen (hoppas vi), kanske närmare. Det är oavsett den enda sträckan du behöver klara av har du nu bestämt. Dessutom får man sitta i både badkar och dusch. Det är sant. (Du får enventuellt straffet för att du inte städat din dusch eller ditt badkar på länge, men det kommer du ändå inte märka eller bry dig om eftersom du är så fruktulöst trött.)
  2. Nu när du ändå har bestämt dig för att gå till din dusch är det lika bra att göra det. Just do it!
  3. Du måste ju för eller senare ta dig ur kläderna du haft på dig hela dagen. Kanske vill du trots allt kissa nu när du är i badrummet så då kan du passa på att ta av dig byxorna/kjolen/whatever i samband med det. Oavsett toabesök tar du nu av dig alla kläder så att det är klart innan du ska sova. (Denna punkt kan vid behov utföras på väg till badrummet.)
  4. Eftersom du råkar stå naken i badrummet är steget trots allt (allt kan vara väldigt mycket, jag vet, särskilt om du har en skön pms eller så som kronan på verket, men ändock) inte jättelångt in i duschen.
  5. Det är nu det krävs lite extra viljestyrka. Leta längst in bakom någon lunga och frammana den sista energin du har. Den använder du till att sätta på vattnet och se till att vattnet hamnar på dig själv. Detta kommer, tro det eller ej, ge dig en positiv känsla! (Förutsatt att det är en någorlunda behaglig temperatur och du inte är livrädd för vatten eller så.) Detkommer också leda till att spänningar i kroppen din släpper och att den energin kan gå till annat.
  6. Nämligen till nästa steg. Titta på din schampo-flaska. Det är en flaska du faktiskt vallt. Eller någon annan i din närhet valt. Det måste betyda att det finns nåt intressant med den där flaskan, som gjort att den utmärkt sig, fastän det känns väldigt otroligt för dig just nu. Därför tar du upp den och öppnar den för att lukta på schampot.
  7. Om du gör det eller ej spelar ingen större roll, lukta om du får feeling. För nu kommer nästa avancerade steg, men det är det som är det totalt avgörande och som faktiskt kan användas även i mindre kritiska situationer (som när du bara inte råkar ha lust att tvätta håret). Du ska nämligen göra något helt utan tanke på vad det kommer att ge för konsekvenser. Det är dags för dig att vara lite wild and crazy. Detta ger dina avslappnade muskler dig energi till. Blunda om du så måste och bara ta en klick schampo (ur den redan öppnade flaskan) i handen. Nu kommer det - för handen mot huvudet och se till att klicken hamnar i håret. Gör det bara. Du är ändå så trött så det spelar ingen roll. Kleta på det bara!
  8. ... Faktum är att du måste tvätta ur schampot innan du lägger dig. Det kommer bli så sjukt jobbigt om du får schampot i ögonen när du sover annars. Men eftersom du redan har schampot i  håret kan du lika gärna gnugga runt det lite.
  9. Det där med vatten var ju gött kommer du att komma ihåg om du bara tänker på det. Du kanske rent ut av lämnat det på hela tiden. Det gör inget i så fall. Om du inte har det så sätter du på vattnet. För nu vill du bara bli klar så att du kan få gå och lägga dig. Gnugga lite. Känn en sakteligen stigande triumf över att ditt  hår alldeles strax kommer att vara rent. När schampot är utsköljt kan du med fördel stänga av vattnet.
  10. Skit i balsam. Gå och lägg dig.
And there you have it ladies and gentlemen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar